Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

 Είναι η πρώτη φορά στα είκοσι χρόνια πολιτικής πορείας που ο Σταύρος Κελέτσης αναγκάζεται να καταφύγει σε ένδικα μέσα
Είναι η πρώτη φορά στα είκοσι χρόνια πολιτικής πορείας που ο Σταύρος Κελέτσης αναγκάζεται να καταφύγει σε ένδικα μέσα

Μήνυση σε τοπικό blog κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης

22-06-2022

Σε ένδικα μέσα κατέφυγε ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης, εναντίον ιδιοκτήτη τοπικού blog καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Κελέτσης, υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που αφορά σε θέματα ήθους και προσβολής της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης (ιδιαίτερα όταν πίσω σου υπάρχει οικογένεια, σύζυγος και παιδιά) την οποία ο συγκεκριμένος... δημοσιογράφος δυστυχώς έχει ξεπεράσει προ πολλού. 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κελέτσης κινείται νομικά εναντίον κάποιου δημοσιογράφου όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά, τα οποία δεν τα λες και λίγα, καθώς κατά την άποψή του η κριτική στα πολιτικά πρόσωπα όσο αυστηρή κι αν είναι, είναι απολύτως αποδεκτή στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μάλιστα ο βουλευτής Έβρου θα αποστείλει και στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να γνωρίζουν οι άνθρωποι τι «διαμάντι» της δημοσιογραφίας περιλαμβάνουν στους κόλπους τους, μήπως και τον καλούν οι δημοσιογραφικές σχολές στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο να διδάξει τις μεθόδους δημοσιογραφίας που άριστα γνωρίζει, στις νεότερες γενιές δημοσιογράφων και φυσικά να τον
χαίρονται και να τον καμαρώνουν!

Παράλληλα ο κ. Κελέτσης καταθέτει μήνυση σε έναν Αλεξανδρουπολίτη, χρήστη του Facebook, ο οποίος με άκρως υβριστικούς χαρακτηρισμούς σχολίασε σε ένα από τα δημοσιεύματα του blog.

«τι πίπα ρε φίλε παρτούζα κάνει όπως όταν πιτσιρικάς που πίπωνε κόσμο πίσω απ' τα πανεπιστήμια νέας χιλής» και παρακάτω σε άλλο σχόλιο ο ίδιος έγραψε: «η πούστρα».

Όπως γίνεται αντιληπτό τα παραπάνω σχόλια που αναφέρονται σε χαρακτηρισμούς και πράξεις κυριολεκτικά «ακατανόμαστες» που ασφαλώς δεν ανταποκρίνονται σε αληθινά γεγονότα και που μου αποδίδονται για πρώτη φορά στην 57χρονη ζωή μου, είναι απολύτως εξευτελιστικά για την προσωπικότητα, τις αξίες, τις αρχές που πρεσβεύω και πρόσβαλλαν αφόρητα την τιμή και την υπόληψή μου. Με πρόσβαλλαν ως άνθρωπο, βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου και δικηγόρο κυρίως όμως ως οικογενειάρχη, απέναντι στη σύζυγο και τα παιδιά μου που τα διάβασαν. Και είναι προφανές ότι είχαν σκοπό να μου προκαλέσουν σημαντική βλάβη κοινωνική, πολιτική, επαγγελματική και οικογενειακή μειώνοντας την ηθική μου υπόσταση" αναφέρει ο Βουλευτής Έβρου στο κείμενο της μήνυσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κελέτση:

Σχετικά με την μήνυσή μου προς τον κ. Πιτιακούδη

Επειδή ο ιδιοκτήτης της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας «Evros-news.gr» κ. Κωνσταντίνος Πιτιακούδης κατά την προσφιλή του «δημοσιογραφική» μέθοδο δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟΝ της μήνυσης που πράγματι κατέθεσα απέναντί του, όπου ΔΕΝ αναφέρονται οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ που με ανάγκασαν να το κάνω, και προκειμένου να μην δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις σχετικά με αυτούς, σας επισυνάπτω το ΣΥΝΟΛΟ του δικογράφου. Εκεί και ειδικά στην (ε) παράγραφο περιγράφονται τα υβριστικά σχόλια, οι ακατανόμαστες και χυδαίες εκφράσεις και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί (που για ευνόητους λόγους δεν περιλαμβάνω σ΄ αυτό το δελτίο τύπου) τα οποία ο κ. Πιτιακούδης φιλοξένησε στην ιστοσελίδα του και αφορούν στο πρόσωπό μου.

Όπως τονίζω και στην έγκληση μου, ως πολιτικό πρόσωπο ουδέποτε θα κινούμουν δικαστικά εναντίον κανενός δημοσιογράφου, πράγμα που τήρησα απαρέγκλιτα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά, όπως έκανα άλλωστε και απέναντι στον κ. Πιτιακούδη. Αντιθέτως κατά την άποψή μου η κριτική στα πολιτικά πρόσωπα όσο αυστηρή κι αν είναι, είναι απολύτως αποδεκτή στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όμως υπάρχει μια κόκκινη γραμμή που αφορά σε θέματα ήθους και προσβολής της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψης (ιδιαίτερα όταν πίσω σου υπάρχει οικογένεια, σύζυγος και παιδιά) την οποία ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δυστυχώς έχει ξεπεράσει προ πολλού. Τώρα τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη!

Αυτονόητα την μήνυσή μου θα την αποστείλω και στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να γνωρίζουν οι άνθρωποι τι «διαμάντι» της δημοσιογραφίας περιλαμβάνουν στους κόλπους τους, μήπως και τον καλούν οι δημοσιογραφικές σχολές στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο να διδάξει τις μεθόδους δημοσιογραφίας που άριστα γνωρίζει, στις νεότερες γενιές δημοσιογράφων και φυσικά να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν!

Και μια νομική συμβουλή προς τον δημοσιογράφο, φίλο κ. Πιτιακούδη. Αν με την μήνυση παραπονιέται ότι θα χρειαστεί να πληρώσει κάποια «ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΙΚΑ» (όπως ο ίδιος λέει) σε συναδέλφους δικηγόρους, όταν ασκεί δημοσιογραφία να είναι πιο προσεκτικός γιατί σε περίπτωση αγωγής ίσως χρειαστεί να πληρώσει μερικά χιλιάρικα! (Όσο για τα σποτάκια - «banners» που βλέπω ότι έχει βάλει στην προμετωπίδα του σάιτ του και αναφέρονται σε μένα, τον ευχαριστώ πολύ για την δωρεάν διαφήμιση και ελπίζω να τα κρατήσει μέχρι τις εκλογές!).

ΚΕΛΕΤΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Βουλευτής Έβρου ΝΔ

Σ.Κ