Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Σπουδαία παγκόσμια διάκριση για το 1ο Π.Π.Σ Αλεξανδρούπολης
Σπουδαία παγκόσμια διάκριση για το 1ο Π.Π.Σ Αλεξανδρούπολης

1ο βραβείο e-Twinning για το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Αλεξ/πολης.

11-05-2015

Επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη αργά το βράδυ του Σαββάτου, 9 Μαΐου 2015, η αποστολή εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δ.Σ. Αλεξ/πολης η οποία συμμετείχε στην τελετή βράβευσης των εκπαιδευτικών έργων του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning που έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στις Βρυξέλλες.

Το eTwinning είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη, να δημιουργήσουν κοινά παιδαγωγικά έργα σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον δίνοντας ώθηση στην καινοτομία και τη συνεργασία των σχολείων σε όλη την Ευρώπη.

Η αποστολή του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου παρέλαβε το 1ο βραβείο e-Twinning στην κατηγορία 4-11 ετών για το έργο: « Powerfulnaturekingdom.et» το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία του 1ου Πρ. Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και του σχολείου Col Legi Sant Josep από την πόλη Navas της Ισπανίας.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί από 16 διαφορετικές χώρες , επίσημοι προσκεκλημένοι ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και χιλιάδες άλλοι θεατές από όλη την Ευρώπη μέσω διαδικτύου.

Τα βραβεία απένειμε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, κος Tibor Navracsics.

Από τη μεριά της ελληνικής αποστολής το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος, κα Αγγελική Κουγιουρούκη.