Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Goytzelis

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Διεθνής διάκριση για το ΓΕΛ Τυχερού.
Διεθνής διάκριση για το ΓΕΛ Τυχερού.

2ο Διεθνές Βραβείο για το ΓΕΛ Τυχερού με το «Ποταμός Έβρος: Σύνορα, Ζωή και Σιωπή στον τόπο μας»

02-09-2026

Άλλη μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Β΄ Τάξη του Γενικού Λυκείου Τυχερού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου κατέκτησαν το 2ο Βραβείο στον έγκριτο 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας, ο οποίος φέτος είχε ως κεντρική θεματική: «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου».

Η διάκριση ήρθε χάρη στην πρωτότυπη ψηφιακή δημιουργία με τίτλο «Ποταμός Έβρος: Σύνορα, Ζωή και Σιωπή στον τόπο μας». Μέσα από το έργο τους, τα παιδιά κατάφεραν να αποτυπώσουν με μοναδική ευαισθησία, ιστορικό βάθος και δημιουργική ματιά την πολυδιάστατη και διαχρονική σχέση των ανθρώπων της περιοχής με τον ποταμό Έβρο, αναδεικνύοντας τις πτυχές της καθημερινότητας, της μνήμης και των συνόρων.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Ο διαγωνισμός αποτελεί έναν κορυφαίο θεσμό στον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, καθώς συνδιοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), το ΕΚΚΟΜΕΔ, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η επίσημη τελετή βράβευσης έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2026 στον εμβληματικό Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες για την έμπνευση, το μεράκι και τη σκληρή δουλειά τους, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, αποδεικνύοντας ότι η περιφέρεια διαθέτει δυναμική νεολαία με φωνή, άποψη και υψηλό καλλιτεχνικό αισθητήριο.

Μπορείτε να το δείτε εδώ