Κάτι τρέχει στον Έβρο
350 οικογένειες στηρίζει με τα συσσίτια της η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.
350 οικογένειες λαμβάνουν βοήθεια σε τρόφιμα από τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς λόγω της ανεργίας που καθημερινά πλήττει και νέα νοικοκυριά στην πόλη μας, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Thrakinet tv καθημερινά, στο συσσίτιο που βρίσκεται επί της οδού Αίνου, απέναντι από το καπνομάγαζο, οι εθελοντές και οι εθελόντριες της Μητρόπολης προετοιμάζουν 350 μερίδες φαγητού, οι οποίες στη συνέχεια, στις 12 η ώρα, μεταφέρονται στους Ναούς της πόλης και από εκεί παραλαμβάνουν το φαγητό οι δικαιούχοι.
"Όλοι μας βιώνουμε και ζούμε τις ανάγκες και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, και ο μόνος τρόπος για να το ξεπεράσουμε είναι η πίστη στον Θεό και η βοήθεια στους συνανθρώπους μας", δήλωσε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, πατέρας Ειρηναίος Λαφτσής, προσθέτοντας πως "εάν αποφασίσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, θα καταλάβουμε ότι γύρω μας υπάρχουνε άνθρωποι που υποφέρουν, και πως δεν είμαστε εμείς το κριτήριο της κοινωνίας και της ευζωίας". Για το λόγο αυτό κάλεσε τον καθένα από εμάς, να προσφέρει ότι μπορεί από το υστέρημα του, για να βοηθήσουμε όλους αυτούς που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






