Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο πρώην Διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης
Ο πρώην Διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης

Αθωώθηκε ο πρώην Διοικητής του ΠΓΝΕ για την υπόθεση με τα ρεπό στους γιατρούς

23-06-2022

"Ακόμα δύο στοχευμένες μηνύσεις σε βάρος μου με την ιδιότητα του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ με πανηγυρική αθώωση μου." έγραψε ο πρώην διοικητής του ΠΓΝΕ στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επρόκειτο για μήνυση κατά του Διοικητή, Υποδιοικητή και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας των 2 νοσοκομείων για μη χορήγηση του 100% των ρεπό στους γιατρούς.

Από την ακροαματική διαδικασία τόσο στο Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας όσο και Αλεξανδρούπολης απεδείχθη:
1) Ο νόμος ρητά ορίζει ότι επιτρέπεται παρέκκλιση σε περίπτωση ελλείψεως προσωπικού, πράγμα που ίσχυε την επίμαχη περίοδο
2) Ότι με τον υπάρχοντα αριθμό υπηρετούντων γιατρών μαθηματικώς είναι αδύνατη η χορήγηση του 100% των ρεπό. Τότε διαπιστώθηκε ότι είχε χορηγηθεί το 83% (το μεγαλύτερο ποσοστό στην 4η ΥΠΕ)
3) Ότι το συμφέρον των ασθενών είναι υπέρτερο του δικαιώματος για χορήγηση όλων των ρεπό. Ορισμένες κλινικές θα έπρεπε να κλείνουν για αρκετές μέρες κάθε μήνα ελλείψει γιατρών.

"Όλα τα παραπάνω ήταν γνωστά στους μηνυτές. Οι μηνύσεις όμως είχαν γίνει σε αντίποινα για το γεγονός ότι στα πλαίσια των τότε καθηκόντων μου είχα αποκαλύψει υποθέσεις παρανομιών.
Δεν φοβηθήκαμε και συνεχίσαμε το έργο μας. Το ίδιο κάνουμε και τώρα ο καθένας από άλλη θέση πλέον." ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.