Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αδελφοποίηση Γυμνασίων από την Κύπρο και την Αλεξανδρούπολη
Αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο Κιτίου της Κύπρου υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης. Τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγήτριές τους βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του σχολείου τους με το 5ο Γυμνάσιο της πόλης, ενισχύοντας τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του Δήμου που στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενίσχυση του τουρισμού και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ αναδείχθηκαν οι ισχυροί δεσμοί που ενώνουν την Αλεξανδρούπολη με την Κύπρο.
Η επίσκεψή τους στην Αλεξανδρούπολη περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις σε αξιοθέατα του Νομού μας, καθώς και κοινές δράσεις που ενισχύουν τη γνωριμία, τη συνεργασία και την κατανόηση μεταξύ των νέων.
Η αδελφοποίηση των δύο σχολείων αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για το πώς η παιδεία μπορεί να αποτελέσει γέφυρα πολιτισμών, ενώ η επίσκεψη αυτή ανοίγει τον δρόμο για ακόμη περισσότερες κοινές δράσεις στο μέλλον.
- Πρώτη άσκηση στρατιωτικής κινητικότητας της ΕΕ στην Αλεξανδρούπολη
(17-04-2025) - Κρίσιμη σύσκεψη στο Διδυμότειχο: Ο Παπαδάκης προτείνει Πολιτοφυλακή για την αντιπυρική προστασία
(17-04-2025) - Τα 7 χιλιόμετρα δρόμου Ελαφοχωρίου – Χιονάδων απειλούν την ασφάλεια των κατοίκων (φωτο)
(17-04-2025) - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών Τούρκων που εμπλέκονται στη δολοφονία 39χρονου στην Αθήνα
(17-04-2025)
EN
TR







