Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αφιέρωμα στη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου στη Σαμοθράκη
Στις 8 σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα 24 Μαρτίου), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και Λυκείου Σαμοθράκης, αφιερωμένη στη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης "Αρμονίας Γένεσις" και όπως αναφέρουν τα μέλη του, ήταν μοναδική εμπειρία η προετοιμασία:
"Η μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου για μήνες μας ταξίδεψε και μας συγκίνησε στις πρόβες μας. Νιώθουμε τόσο τυχεροί που μας δόθηκε η ευκαιρία να οσμιστούμε την τέχνη του και να την αποδώσουμε μέσα από τις φωνές μας.
Ο Σταύρος Ξαρχάκος δεν είναι απλώς ένας συνθέτης. Είναι ένας σμιλευτής συναισθημάτων, ένας δημιουργός που έντυσε την ιστορία του τόπου μας με νότες. Η μουσική του γεφυρώνει εποχές, ενώνει το ρεμπέτικο με τη συμφωνική μουσική, το λαϊκό με το έντεχνο, δημιουργώντας ένα στυλ βαθιά ελληνικό αλλά και παγκόσμιο, μιλάει για τον άνθρωπο, την πατρίδα, την αγάπη, τον καημό και την ελπίδα. Είναι ενας θησαυρός που ανήκει σε όλους μας!"
Τη μουσική διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η κ. Γιώτα Τηγανούρια, το φιλολογικό κείμενο η κ. Κωνσταντίνα Πάντζου, την αφήγηση η κ. Καλλιόπη Ταμπάκη και στο μπουζούκι θα είναι ο κ. Φώτης Λιλόπουλος.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







