Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αλεξανδρούπολη: Αύξηση των Δημοτικών Τελών - Ποια εξήγηση δίνει ο Δήμαρχος
Με 940 χιλιάδες ευρώ ετησίως, επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο η μεταφορά των απορριμμάτων από την Αλεξανδρούπολη στην Κομοτηνή και πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν μπορούν να βρεθούν με άλλο τρόπο, παρά μόνο μέσω των Δημοτικών τελών.
Έτσι, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Δήμος προχωρά σε αναγκαστική αύξηση των τελών, η οποία, όπως τόνισε, θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Από αυτό το ποσό (940 χιλιάδες), σύμφωνα με το Θράκη Νετ οι 650 χιλιάδες είναι τα τέλη ταφής των απορριμμάτων τα οποία πρέπει να πληρώνονται στη ΔΙΑΜΑΑΘ για μία διετία, μέχρι δηλαδή να δημιουργηθεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αλεξανδρούπολης.
Τα υπόλοιπα, δηλαδή ένα ποσό της τάξης των 280 χιλιάδων, αφορούν στα έξοδα μεταφοράς των απορριμμάτων, δηλαδή τα καύσιμα των οχημάτων κλπ.
Η αύξηση των Δημοτικών Τελών, θα είναι ποσοστού 18 τοις εκατό, κάτι που αντιστοιχεί σε 23 ευρώ ετησίως για μία μέση οικογένεια της Αλεξανδρούπολης, πρόσθεσε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας για ακόμα μια φορά, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξασφαλιστούν τα χρήματα που απαιτούνται για τη μεταφορά των απορριμμάτων από την Αλεξανδρούπολη στην Κομοτηνή.
Τόνισε δε, πως κατανοεί ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε για κάποιους μπορεί ακόμα και τα ευρώ μηνιαίως, να μην περισσεύουν, είναι όμως, ένα αναγκαίο κακό.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






