Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αλεξανδρούπολη: Κατεδαφίστηκε το ιστορικό "Χαλβαδοποιείο"
Ένα κομμάτι της ιστορίας της Αλεξανδρούπολης κατεδαφίστηκε το πρωί της Δευτέρας και πήρε μαζί του, αναμνήσεις μιας ζωής.
Club "ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΕΙΟΝ "1994. Από τα πρώτα μεγάλα χειμερινά club της πόλεως. Το όνομά του το οφείλει στο ότι ήταν πράγματι παλιότερα εργαστήριο παραγωγής χαλβά των Χαμπούρη – Χριστοδούλου. Ένα εργαστήριο που όσοι το πρόλαβαν ακόμα θυμούνται την μυρωδιά του χαλβά τον οποίο πουλούσαν ζεστό σε λαδόκολλα και αργότερα σε μεταλλικό κίτρινο κουτί.
Ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα ιστορικής αξίας πέτρινα κτίσματα στην Αλεξανδρούπολη δεν κατάφερε να σωθεί.
Υπενθυμίζεται ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης πριν ένα χρόνο είχε εκφράσει την ανησυχία για το συγκεκριμένο κτίριο καλώντας την Δημοτική Αρχή να λάβει κάθε πρωτοβουλία με σκοπό να αποφευχθεί η κατεδάφιση.
Προφανώς δεν έγινε τίποτα και σήμερα το ιστορικό αυτό κτίριο αποτελεί παρελθόν για την πόλη της Αλεξανδρούπολης που χάνει σιγά σιγά τις αναμνήσεις της.

- Το Γυμνάσιο Μεταξάδων για δεύτερη χρονιά Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
(01-10-2025) - Σκληρές δηλώσεις του Πάρη Παπαδάκη, για "κομπλεξικούς και πονηρούληδες" (video)
(01-10-2025) - ΑΜΘ: Ξεκίνησε η εναέρια ρίψη δολωμάτων για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας
(01-10-2025) - Διαμαρτύρονται οι Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης για την απόσπαση δύο γιατρών
(01-10-2025) - Νέο αίτημα για Ειδική Οικονομική Ζώνη στο Τρίγωνο Έβρου
(01-10-2025)
EN
TR






