Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από την συνάντηση.
Στιγμιότυπο από την συνάντηση.

Αλεξανδρούπολη: Συζητήσεις για τη χρήση του λιμανιού της ως σταθμού μεταφοράς ουκρανικών προϊόντων

22-06-2022

Σε περίοδο έντονης κινητικότητας, στρατιωτικής και εμπορικής, εισέρχεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, o ρόλος του οποίου ως τερματικού σταθμού στην εξαγωγή φορτίων αγροτικών προϊόντων και μεταλλευμάτων από την Ουκρανία προς τη Μεσόγειο και από εκεί σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης με τον Γενικό Εμπορικό Διευθυντή της Trainose S.A. Biasin Roberto και τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χαντζηκωνσταντίνου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να βρεθούν λύσεις και πρωτοβουλίες στη διάνοιξη σιδηροδρομικών Διαδρόμων μεταφοράς και εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς και περαιτέρω συνεργασία στο στρατιωτικό σκέλος.

Το καλοκαίρι, ωστόσο, ο μεταφορικός «πυρετός» στο λιμάνι θα ανέβει κατακόρυφα, καθώς από τα μέσα του τρέχοντος μηνός έως και τις 30 Σεπτεμβρίου έχει σχεδιαστεί η διέλευση αμερικανικών στρατευμάτων και οπλισμού, προς και από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πηγή με άμεση γνώση της κινητικότητας στο λιμάνι ανέφερε στην «Καθηνμερινή» ότι «μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση στρατιωτικών μέσων που έχει γίνει ποτέ από την Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της αναδίπλωσης και ανανέωσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε Πολωνία και Ρουμανία».