Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από το χθεσινό τραγικό συμβάν.
Στιγμιότυπο από το χθεσινό τραγικό συμβάν.

Αλεξανδρούπολη: Τι οδήγησε στον φρικτό θάνατο στον ρομποτικό κάδο τον 37χρονο

17-05-2022

Για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε εχθές το μεσημέρι στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, υπογραμμίζοντας αρχικά ότι όλα τα συστήματα ασφαλείας του κάδου λειτουργούσαν κανονικά.

"Λάθος κίνηση, λάθος τρόπος σκέψης γενικά η λάθος εκτίμηση οδήγησε τον 37χρονο σε αυτόν τον φριχτό θάνατο που δεν αξίζει σε κανέναν" τόνισε ο κ. Δαστερίδης μιλώντας στο e-evros.gr.

Μπήκε ολόκληρος μέσα στον κάδο

"Μπήκε σχεδόν ολόκληρος μέσα στον κάδο και το μηχάνημα τον αναγνώρισε ως όγκο απορριμμάτων, θα μπορούσε να έρθει στην Υπηρεσία μας και να ενημερώσει ότι έχει πετάξει καταλάθος κάτι μέσα στον κάδο ώστε να απενεργοποιήσουμε την λειτουργία του και να το βγάλουμε." ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.


Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας μπήκε μέσα στον ρομποτικό κάδο ο οποίος βρίσκεται μπροστά στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης για να ανασύρει μία σακούλα με φάρμακα, που από λάθος πέταξε μέσα στον κάδο, μαζί με μία σακούλα απορριμμάτων.

Υπάρχει προειδοποιητική ηχητική λειτουργία 

Σύμφωνα με τον κ. Δαστερίδη το μηχάνημα λειτούργησε κανονικά, τόνισε μάλιστα ότι πριν ένα μήνα είχε υποβληθεί σε έλεγχο για την ασφάλεια του και παράλληλα σημείωσε ότι «ο ρομποτικός κάδος δίνει προειδοποιητικές ηχητικές οδηγίες απομάκρυνσης πριν κλείσει η πόρτα του. Το φωτοκύτταρο αντιλαμβάνεται, όταν απομακρυνθεί ο πολίτης, αφού έχει πετάξει τα σκουπίδια και δίνει εντολή στην πόρτα να κλείσει. 

Πλέον το τραγικό συμβάν θα μπει στο "μικροσκόπιο" της Αστυνομίας και του Εισαγγελέα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εφόσον και εάν υπάρχουν.

Τέλος να αναφερθεί ότι αυτή τη στιγμή ο ρομποτικός κάδος βρίσκεται εκτός λειτουργίας και το επικρατέστερο σενάριο είναι να απομακρυνθεί από το σημείο.

Σ.Κ