Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αναγκαία η μεταφορά της σιδηροδρομικής γραμμής έξω από το Σουφλί
Το αίτημα είναι πολλών χρόνων και έχει σχέση με την απαράδεκτη κατάσταση που εξακολουθεί να ισχύει στο Σουφλί. Η σιδηροδρομική γραμμή περνάει μέσα από την πόλη και πρόσφατα μάλιστα σημειώθηκε ένα ακόμα ατύχημα, ευτυχώς χωρίς να χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή.
Το πρόβλημα είναι οι απαλλοτριώσεις ακινήτων που πρέπει να γίνουν, ώστε να προχωρήσει η απομάκρυνση της γραμμής μέσα από τον αστικό ιστό, αλλά και μια σειρά από άλλες γραφειοκρατικές ενέργειες που είναι αναγκαίες.
Υπάρχει βέβαια πρώτα απ' όλα η πολιτική βούληση για να προχωρήσει ένα τέτοιο θέμα και ύστερα το "οικονομικό κόστος" για την υλοποίηση.
Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η σιδηροδρομική συγκοινωνία στον Έβρο, θα αποφασίσουν οι υπεύθυνοι να εγκρίνουν έξοδα για τη μεταφορά της γραμμής, όταν περνάνε τέσσερα δρομολόγια την ημέρα.
Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά για το θέμα, μαζί με σχετική επιστολή του Δημάρχου Σουφλίου προς το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και αναμένεται κάποια ανταπόκριση και απάντηση.
- Το Γυμνάσιο Μεταξάδων για δεύτερη χρονιά Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
(01-10-2025) - Σκληρές δηλώσεις του Πάρη Παπαδάκη, για "κομπλεξικούς και πονηρούληδες" (video)
(01-10-2025) - ΑΜΘ: Ξεκίνησε η εναέρια ρίψη δολωμάτων για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας
(01-10-2025) - Διαμαρτύρονται οι Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης για την απόσπαση δύο γιατρών
(01-10-2025) - Νέο αίτημα για Ειδική Οικονομική Ζώνη στο Τρίγωνο Έβρου
(01-10-2025)
EN
TR







