Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αντιδράσεις στην Τουρκία για τον μεγάλο φωτεινό Σταυρό που τοποθετήθηκε στην Νέα Βύσσα και είναι ορατός στην Αδριανούπολη
Την αντίδραση του φερεφώνου του Ερντογάν, εφημερίδας Yeni Safak προκάλεσε ο μεγάλος φωτεινός Σταυρός που τοποθετήθηκε σε περίοπτη θέση στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας στα ελληνοτουρκικά σύνορα και είναι ορατός στην Αδριανούπολη, αλλά και άλλες τουρκικές περιοχές.
Για «νέα πρόκληση» της Ελλάδας κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα αναφερόμενη στον τεράστιο Σταυρό που τοποθετήθηκε στη Νέα Βύσσα Έβρου και μάλιστα σχολιάζει στο σχετικό ρεπορτάζ της: «Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, ειπώθηκε από τους ιερείς ότι 'οι Τούρκοι θα μας θυμούνται κάθε φορά που τον βλέπουν'. Ο σταυρός τοποθετήθηκε φωτισμένος ώστε να είναι ορατός από την Τουρκία».
Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της γιορτής του Σταυρού ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου τέλεσε αγιασμό στον εν λόγω Δταυρό πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αστεριάδη και στη συνέχεια εψάλησαν οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.
Τις ακολουθίες του αγιασμού παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης και ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης.
- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025) - Χωρίς νερό για λίγες ώρες κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
(30-09-2025)
EN
TR






