Κάτι τρέχει στον Έβρο
Απεργία κήρυξαν στις 3 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Απεργία κήρυξαν πάλι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, λίγες μόλις μέρες μετά τη κινητοποίηση του προηγούμενου μήνα. Στην απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Κάποια από τα αιτήματα είναι η κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών, άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους στις προνοιακές υπηρεσίες, κατάργηση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας, νέο μισθολόγιο και πλήρη κατάργηση του “ελαστικού” ωραρίου εργασίας.
«Σηκωνόμαστε από τα γραφεία μας, φεύγουμε από τους χώρους εργασίας μας, βγαίνουμε στους δρόμους, ενωνόμαστε με όλο τον κόσμο…..Aπεργούμε, Αντιδρούμε, Αγωνιζόμαστε, Ανατρέπουμε.»
Με αυτό το σύνθημα το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Έβρου, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, να συμμετάσχουν στην απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στις 10.30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, για το νέο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό νόμο.
«Δεν υπάρχουν χειρότερα μέτρα από αυτά που έρχονται με το νέο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό νόμο,»είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Έβρου κ. Παναγιώτης Τσίρτσης, υπογραμμίζοντας πως,«όταν ακόμη είναι μετέωρο ένα νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό ,τα οποία θα ανατρέψουν όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τον κοινωνικό χαρακτήρα των συντάξεων και της ασφάλισης, δεν υπάρχουν περιθώρια να μην αντιδράσουμε.»
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






