Κάτι τρέχει στον Έβρο
Απίστευτη ποσότητα προϊόντων "μαϊμού" σταμάτησαν στο τελωνείο Κήπων
Φορτηγό που μετέφερε περισσότερα από 13.500 παραποιημένα προϊόντα ειδών ένδυσης και υπόδησης σταμάτησαν οι ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Κήπων τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 9/04, πριν αυτό μπορέσει να συνεχίσει στο εσωτερικό της χώρας και από εκεί στο Κόσσοβο, το οποίο ήταν και ο τελικός του προορισμός.
Σε έλεγχο που κράτησε δύο ολόκληρες μέρες (τελείωσε δηλαδή σήμερα το μεσημέρι), οι ελεγκτές εντόπισαν το προαναφερθέν υπέρογκο αριθμό παραποιημένων προϊόντων (από μπλουζάκια και τσάντες μέχρι παπούτσια και πουκάμισα), τα οποία ήταν εντέχνως κρυμμένα στις δύο μεσαίες ντάνες του φορτηγού, κεκαλυμμένες δηλαδή με τα κανονικά και νόμιμα προϊόντα.
Στον υπεύθυνο επιβλήθηκε και εισπράχθηκε το πρόστιμο των 15.400 ευρώ, ενώ ενημερώθηκαν και οι επώνυμες εταιρείες των οποίων τα είδη παραποιήθηκαν, ώστε να προβούν στις αντίστοιχες νόμιμες ενέργειες.
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελεγκτών της Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Κήπων, τα είδη “μαϊμού” θα κατέληγαν στις αγορές ολόκληρης της Ευρώπης, από Ιταλία μέχρι Γερμανία, ζημιώνοντας έτσι την οικονομία των χωρών αυτών. Αυτό θα ήταν αποτέλεσμα της μηδαμινής είσπραξης των απαραίτητων δασμών και φόρων για τα επώνυμα προϊόντα.
Τα κατασχεθέντα επρόκειτο να καταστραφούν σε πιστοποιημένη εταιρεία που επιλέχθηκε για αυτόν το σκοπό.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






