Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από 3 έως 5 Μαΐου η Μαθητιάδα 2017 Αθλητισμού και Πολιτισμού -  Σήμερα η Φλόγα στην Αλεξανδρούπολη

Από 3 έως 5 Μαΐου η Μαθητιάδα 2017 Αθλητισμού και Πολιτισμού - Σήμερα η Φλόγα στην Αλεξανδρούπολη

02-05-2017

Από τις 3 μέχρι και τις 5 Μαϊου, θα διαρκέσει η Μαθητιάδα 2017 Αθλητισμού και Πολιτισμού, που διοργανώνει για πρώτη φορά η ΠΑΜ-Θ.

Πρόκειται για μια προσομοίωση των Ολυμπιακών αγώνων, η οποία έχει ως κύριο στόχο είναι να διαδοθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφέρειας, ώστε να παιδευτούν στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και στις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην Κομοτηνή θα διεξαχθεί, το μεγαλύτερο μέρος των αθλημάτων, ατομικών και ομαδικών, ενώ στην Καβάλα θα φιλοξενηθούν την Παρασκευή 5 Μαΐου όλα τα ναυτικά και θαλάσσια αθλήματα, εξήγησε ο Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής Έβρου, Ιωακείμ Δημητριάδης.

Το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των τάξεων των Γυμνασίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Και φυσικά, ολυμπιάδα χωρίς λαμπαδηδρομία, δεν νοείται.

Στην Αλεξανδρούπολη, η φλόγα θα ξεκινήσει από τη Χηλή στις 5 το απόγευμα.

Η παραλαβή της φλόγας θα γίνει έμπροσθεν του Ι.Ν.Αγ.Γεωργίου Ν.Χηλής, θα μεταφερθεί από λαμπαδηδρόμους όλων των Γυμνασίων της Αλεξανδρούπολης και θα καταλήξει στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης, στο μνημείο ‘’Δόμνα Βισβίζη’’.

Θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις (Γιορτή Παραδοσιακών Χορών με συμμετοχή των χορευτικών ομάδων Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης) και ώρα 18.00-19,30.