Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αρχηγός ΓΕΣ από τον Έβρο: «Είμαστε παντού για την πατρίδα»
Δυναμικό παρόν έδωσε το στράτευμα για ακόμη μια φορά στον Έβρο, σε μια ακόμη επιτυχημένη διεξαγωγή άσκησης.
Στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΤΧΗΣ (ΠΒ) ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ», η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ - 2018», στην Περιοχή Ευθύνης της XIIης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», βρέθηκε και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, δήλωσε ότι «είμαστε παντού για την πατρίδα», και μετά το πέρας της ΤΑΜΣ, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εκτέλεσαν υποδειγματικά, μία υψηλών απαιτήσεων άσκηση. Επεσήμανε ότι Μόνιμο προσωπικό, Έφεδροι και Εθνοφύλακες της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ, συνεχίζουν επάξια το έργο του Ταγματάρχη (ΠΒ) Μινωτάκη, διασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας.
Τόνισε τέλος, τη σημασία του επιθετικού πνεύματος, δείγμα του υψηλού ηθικού των Εθνοφυλάκων, οι οποίοι αποτελούν ισχυρή δύναμη αποτροπής στην περιοχή των συνόρων.
Η Άσκηση διεξήχθη στην περιοχή Καλύβες Έβρου και φέρει τιμητικά το όνομα του Ταγματάρχη Πυροβολικού Μινωτάκη Εμμανουήλ. Ο Ταγματάρχης Μινωτάκης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην τριμερή Επιτροπή για την χάραξη των συνόρων, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (1923), συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της περιοχής του Δέλτα Έβρου (100 χιλ.στρέμματα), εντός της ελληνικής επικράτειας.
- Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για καθαρισμούς οικοπέδων
(22-04-2025) - Προβληματισμός για το μικρό ενδιαφέρον στη διαδικασία πρόσληψης ΕΠΟΠ
(22-04-2025) - Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί
(22-04-2025) - Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος αν παρκάρεις σε θέση για άτομα με αναπηρία
(22-04-2025) - Ανακοίνωση Πρωθυπουργού: Επιστροφή ενός ενοικίου στους ενοικιαστές και 250 ευρώ σε συνταξιούχους
(22-04-2025)
EN
TR






