Κάτι τρέχει στον Έβρο
Άρχισαν οι εργασίες στον Αρχαιολογικό Χώρο Πλωτινόπολης του Διδυμοτείχου
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης και ενημέρωσης του νέου προσωπικού, ξεκινά και εμπράκτως η υλοποίηση του υποέργου 2: «Εργασίες Τεκμηρίωσης, Συντήρησης και Ανάδειξης Αρχαιολογικού Χώρου Πλωτινόπολης».
Το υποέργο, με προϋπολογισμό 300.000 €, εκτελείται με τη μέθοδο της αρχαιολογικής αυτεπιστασίας στο πλαίσιο της πράξης «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΛΩΤΙΝΟΠΟΛΗΣ, Δ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» ενταγμένης με κωδικό ΟΠΣ 6035584 στο ΕΠ Ανατολική Μακεδονία - Θράκη ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας πράξης, η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων θα υλοποιήσει μέσω εργολαβίας την κατασκευή μόνιμου στεγάστρου προστασίας, ένα κρίσιμο έργο υποδομής, που αποσκοπεί στο να καταστήσει τον αρχαιολογικό χώρο πλήρως επισκέψιμο στο μέλλον.
Το φυσικό αντικείμενο του υποέργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου περιλαμβάνει την αρχαιολογική επίβλεψη των εκσκαφών, τη συντήρηση των ψηφιδωτών και των υπόλοιπων ευρημάτων της περιόδου 2020-2022, καθώς και εργασίες τεκμηρίωσης, αλλά και εξωραϊσμού του χώρου.
Παράλληλα, ενισχύεται η εμπειρία του επισκέπτη και η προσβασιμότητα μέσω νέου ενημερωτικού, εποπτικού υλικού με QR Codes για ψηφιακή ξενάγηση σε δύο γλώσσες, η εγκατάσταση πινακίδας σε γραφή Braille για την ενίσχυση της προσβασιμότητας, καθώς και η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για την προβολή και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στο ευρύ κοινό.
Με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών, η Πλωτινόπολη θωρακίζεται και αναδεικνύεται ως ένας σύγχρονος και προσβάσιμος πόλος πολιτισμού για την περιοχή του Διδυμοτείχου.
- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025) - Χωρίς νερό για λίγες ώρες κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
(30-09-2025)
EN
TR







