Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Αύξηση πιστών στους ναούς ζητά η Εκκλησία για το Πάσχα
Πιέσεις για να αυξηθούν οι πιστοί στους ναούς την περίοδο του Πάσχα ασκεί η ηγεσία της Εκκλησίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της EΡΤ, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητεί από την Κυριακή των Βαΐων να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που θα μπορούν να μπαίνουν στους ναούς.
Συγκεκριμένα, ζητεί να ισχύει εντός των ναών ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα από 20 τ.μ. που είναι με τα τωρινά δεδομένα και μέγιστο αριθμό πιστών τα 100 άτομα στους μεγάλους ναούς με υποχρεωτική, βέβαια, χρήση μάσκας, αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η ΔΙΣ προτείνει επίσης χρήση μεγαφώνων ούτως ώστε να υπάρχουν πιστοί και στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ταυτόχρονα προτείνεται η λιτανεία του Επιταφίου να γίνει εντός των ναών ή πέριξ, μέσα δηλαδή στο προαύλιο, όπως και πέρσι για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η εκκλησία θα τελέσει περισσότερες από μία λειτουργίες για να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί με τους ιεροψάλτες να κάνουν υποχρεωτικό τεστ-covid ανά εβδομάδα.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






