Κάτι τρέχει στον Έβρο
Βρέθηκε η λύση για τις κουτσουλιές στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης
Το πρόβλημα ήταν γνωστό. Χιλιάδες πουλιά συγκεντρώνονταν στα κλαδιά των δένδρων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γεμίζουν με κουτσουλιές πεζοδρόμια και παγκάκια της περιοχής.
Υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες κυρίως από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον χώρο και έτσι ο Δήμος αποφάσισε να κλαδευτούν εντελώς τα δένδρα, ώστε να φύγουν και τα πουλιά.
Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη. Τα χιλιάδες πουλιά που συγκεντρώνονταν, κυρίως απογευματινές ώρες πριν σουρουπώσει, στα δένδρα αυτά, δημιουργούσαν με τα τιτιβίσματά τους μια μοναδική κατάσταση. Δεν ήταν λίγες οι φορές που επισκέπτες της πόλης, αλλά και ντόπιοι, βιντεοσκοπούσαν αυτήν την φυσική μελωδία των πουλιών που κελαηδούσαν, ως αξιοθέατο της Αλεξανδρούπολης.
Ναι μεν οι κουτσουλιές ήταν σημαντικό πρόβλημα, αλλά κάποιοι επιμένουν πως μπορούσε να επιλεγεί άλλη λύση, πιθανόν με δίχτυα στα χαμηλότερα κλαδιά των δένδρων, ώστε να μη χρειαστεί αυτή η τόσο ακραία λύση του "κουτσουρέματος" των δένδρων.
Όπως πάντα, κάθε θέμα έχει διάφορες αναγνώσεις και αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις. Στην περίπτωση αυτή επικράτησε η λύση "πονάει δάχτυλο, κόβουμε χέρι". Είναι κι αυτή μια άποψη και όταν προέρχεται από τους υπεύθυνους υπηρεσιακούς παράγοντες, τότε επικρατεί. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από τη δικαιολογία αναγκαιότητας του περιοδικού κλαδέματος των δένδρων για λόγους σωστής ανάπτυξής τους και καλαισθησίας.
newsroom © e-evros.gr
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







