ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Δελτίο τύπου της 12ης Ιανουαρίου 2016
Θανατηφόρο Τροχαίο
Χθες 11 Ιανουαρίου 2016 το βράδυ, σε Επαρχιακή Οδό της Δαδιάς Έβρου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενο αποστραγγιστικό κανάλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 4 άτομα κατηγορούμενα για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών
Συνελήφθησαν χθες (11-1-2016), στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τέσσερα (4) άτομα, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 28 και 23 ετών και ένας 22χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 22 και 33 ετών, διότι, όπως προέκυψε από τις έρευνες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στην περιοχή του Έβρου, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον βρέθηκε στο εσωτερικό του οχήματός τους ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 21 εκατοστών. Ο 22χρονος κατηγορείται επιπλέον για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης.
Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους άλλους δύο δράστες, ηλικίας 28 και 23 ετών, διότι, όπως προέκυψε από τις έρευνες, μετέβησαν στην περιοχή του Έβρου με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών και να τους προωθήσουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 23χρονου περιλαμβάνει επίσης παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθόσον κατείχε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 21 εκατοστών και οδηγούσε το παραπάνω όχημα χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητας οδήγησης. Ο 28χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφάλειας οχυρών θέσεων, διότι εντοπίσθηκε να κινείται πεζός σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ - Ζώνη Αμυντικής Περιοχής).
Κατασχέθηκαν συνολικά:
- 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
- 2 μαχαίρια
- 4 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
Συνελήφθησαν στο #Τυχερό, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, 4 άτομα κατ...
Posted by e-evros.gr on Tuesday, January 12, 2016
Σύλληψη διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 123 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθη χθες (11-1-2016) το πρωί, στο Σουφλί Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εκατόν είκοσι τρεις (123) μη νόμιμους μετανάστες. Εκατόν δύο (102) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και είκοσι ένα (21) υπήκοοι Ιράκ.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενο) και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, εκατόν είκοσι τρεις (123) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 31χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον το ρυμουλκό και το ρυμουλκούμενο έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστή άδεια κυκλοφορίας.
Κατασχέθηκαν :
- 1 Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο
- 3 πινακίδες κυκλοφορίας
- 1 άδεια κυκλοφορίας
- 1 κινητό τηλέφωνο
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






