Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

στυνομικό δελτίο

Δελτίο τύπου της 23ης Απριλίου 2018

23-04-2018

Εξιχνιάστηκαν 7 εμπρησμοί οχημάτων στην Αλεξανδρούπολη

Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε η εμπλοκή 4 ημεδαπών, οι οποίοι και συνελήφθησαν

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, επτά (7) εμπρησμοί οχημάτων, που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2017 – Μάρτιος 2018, στην Αλεξανδρούπολη.

Συνελήφθησαν χθες (22-4-2018) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 70, 65, 38 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του εμπρησμού, της έκρηξης, της εκβίασης, καθώς επίσης για παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 70χρονος δράστης, έχοντας ποινικές και αστικές διαφορές με έναν 56χρονο ημεδαπό, έδωσε εντολή στον 65χρονο να προβεί στον εκβιασμό του 56χρονου, της οικογένειας του και των συνεργατών του.

Ακολούθως, ο 65χρονος συνεργάστηκε τουλάχιστον με τους άλλους δύο δράστες, προκειμένου να προβούν στον εμπρησμό έξι (6) οχημάτων, τα οποία ανήκουν στον 56χρονο, σε μέλη της οικογένειας του και σε συνεργάτη του, καθώς και ενός (1) οχήματος που ανήκει σε μια 49χρονη ημεδαπή.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, σε μία επιχείρηση, καθώς επίσης και από την κατοχή τους, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 25 ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 1 μαχαίρι, 1 τσεκούρι, 1 αεροβόλο όπλο, 1 δίκυκλη μοτοσυκλέτα, 1.100 ευρώ περίπου και 12 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


Συνελήφθησαν 6 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες 

Συνελήφθησαν χθες (22-4-2017) το μεσημέρι, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, έξι (6) αλλοδαποί διακινητές, εκ των οποίων τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 54, 45, 36 ετών, δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 28 και 17 ετών και ένας 17χρονος υπήκοος Αφγανιστάν,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 17χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 28χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ακολούθως, το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό και πλησίον του κόμβου Κίρκης τελικά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους άλλους τέσσερις (4) διακινητές, διότι όπως προέκυψε, μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.