Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δεν έχει καλυφθεί η ανάγκη για αιμοπετάλια για την 20χρονη από την Αλεξανδρούπολη

Δεν έχει καλυφθεί η ανάγκη για αιμοπετάλια για την 20χρονη από την Αλεξανδρούπολη

18-03-2023

Συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αιμοπετάλια για την 20χρονη κοπέλα από την Αλεξανδρούπολη η οποία τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με λευχαιμία.

Σύμφωνα με το οικογενειακό της περιβάλλον αν και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, συγκεντρώθηκε αίμα που θα καλύψει ανάγκες για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ενώ η ανάγκη για αιμοπετάλια συνεχίζει να υπάρχει. Όπως ενημερωθήκαμε οι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν είναι συγκεκριμένοι.

Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 18 - 55 με ομάδα αίματος Α+ και A-. Παρακαλούνται όσοι άνδρες ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα και σε αυτήν την ομάδα αίματος να προσέλθουν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και να δωρήσουν αιμοπετάλια στο όνομα Λαζαρίδου Ναταλία Νάντια.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΡΗΣ


Η νεαρή κοπέλα ήδη έχει υποβληθεί στην πρώτη της χημειοθεραπεία και για να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή της χρειάζεται την βοήθεια μας.

Ποιοι μπορούν να δώσουν αιμοπετάλια και κάθε πόσο;
Ένας υγιής ενήλικας από 18 έως 55 ετών και με βάρος άνω των 50kg μπορεί να γίνει δότης αιμοπεταλίων.

Επιπροσθέτως, χρειάζεται:

αριθμός αιμοπεταλίων > 140.000/μl
να μην έχει λάβει αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα τις τελευταίες 10 ημέρες
να έχει προηγηθεί μία αιμοδοσία
να έχει περάσει από ιατρική αξιολόγηση, λήψη ιστορικού, και εργαστηριακό έλεγχο (ΗΒV, HCV, HIV, HTLV, RPR , Γενική Αίματος & Ομάδα αίματος).
Ο δότης αιμοπεταλίων μπορεί να είναι παράλληλα και αιμοδότης αν τηρούνται τα μεσοδιαστήματα ασφαλείας που είναι 5 ημέρες από αιμοπετάλια σε αίμα και αντίστροφα, 1 μήνας από αιμοπετάλια σε αιμοπετάλια και 3-6 μήνες από αίμα σε αίμα ανάλογα με τον αιματοκρίτη και το φύλο του δότη.