Κάτι τρέχει στον Έβρο
Διαμαρτύρονται στη Νέα Βύσσα για την εξαίρεση από την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ
Η πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για την απαλλαγή πληρωμής ΕΝΦΙΑ για όσους κατοικούν σε οικισμούς κάτω από 1.500 κατοίκους, ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για τους κατοίκους της Νέας Βύσσας.
Αυτό συνέβη γιατί είναι ο μοναδικός οικισμός του Έβρου που δεν ωφελείται από αυτό το μέτρο για λίγους κατοίκους παραπάνω. Συγκεκριμένα, στην απογραφή του 2021 η Νέα Βύσσα εμφανίζει πληθυσμό 1.679 κατοίκους και έτσι δεν εντάσσεται στο μέτρο.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι θέτουν μία σειρά από λόγους για τους οποίους πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά ο οικισμός τους.
Πρώτα αναφέρουν ότι όταν έγινε η απογραφή, ίσχυαν τα μέτρα για τον πανδημία, οπότε πολλοί Βυσσιώτες που κατοικούν μόνιμα σε άλλες περιοχές, είχαν εγκατασταθεί προσωρινά στη Βύσσα και έτσι υπολογίστηκαν στον μόνιμο πληθυσμό.
Σημαντικό επίσης είναι και το θέμα με τους στρατιωτικούς που υπηρετούσαν τότε εκεί και εμφανίστηκαν στην απογραφή. Τώρα όμως αυτός ο αριθμός δεν ισχύει, αφού έκλεισε μία στρατιωτική μονάδα της περιοχής και οι στρατιωτικοί έφυγαν.
Τρίτο θέμα είναι η φυσική μείωση πληθυσμού, αφού από το 2021 οι κάτοικοι λένε ότι είχαν περίπου 200 θανάτους και καμία γέννηση.
Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι ο πραγματικός μόνιμος πληθυσμός είναι πολύ κάτω από τους 1.500 και έτσι η Βύσσα θα έπρεπε να ενταχθεί κι αυτή στο ευνοϊκό μέτρο απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.
Εάν υπολογιστεί και η γεωγραφική θέση του οικισμού, δίπλα στα σύνορα, οι κάτοικοι θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει διαφορετικά και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν, ίσως και με δυναμική κινητοποίηση.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







