Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Αντιπερ. Έβρου, η Υποδιοικήτρια της Π.Υ.Α, εκπρόσωποι της Πολ. Προστασίας ΑΜ-Θ, της Skies Aviation Academy & Egnatia Aviation, και ο Αερολιμενάρχης του "Δημόκριτος"
Ο Αντιπερ. Έβρου, η Υποδιοικήτρια της Π.Υ.Α, εκπρόσωποι της Πολ. Προστασίας ΑΜ-Θ, της Skies Aviation Academy & Egnatia Aviation, και ο Αερολιμενάρχης του "Δημόκριτος"

Εθελοντικά «μάτια από αέρος» για την πυροπροστασία του Έβρου – την επόμενη εβδομάδα καταφθάνει το ελικόπτερο πυρόσβεσης

26-06-2018

Την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη το πυροσβεστικό ελικόπτερο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Ο Δημήτρης Πέτροβιτς παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου στον Αερολιμένα «Δημόκριτος», σε ότι αφορά την εθελοντική προσφορά δύο αεροπορικών εταιριών εκπαίδευσης πιλότων για επιτήρηση των ζωνών υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης φαινόμενων πυρκαγιάς, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη στο 6ο χλμ Αλεξανδρούπολης – Μάκρης που αρχικά εκδηλώθηκε εντός ρέματος με ξερά χόρτα που υπάρχει στο σημείο, ενώ στην προσπάθεια για την κατάσβεσή της συμμετείχαν 11 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα, χωρίς τη συμβολή εναέριων μέσων.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο, η καθυστέρηση άφιξης του ελικοπτέρου ήταν σημαντική αφού έφτασε προς το τέλος της και κρίθηκε αναγκαία η εκ νέου αναχώρησή του προκειμένου να συμβάλλει στην κατάσβεση πυρκαγιών τον Αύγουστο του 2017 στο Νομό Αττικής, αφήνοντας τον Νομό μας εκτεθειμένο για μεγάλο εν τέλει, χρονικό διάστημα.  

Σε ότι αφορά την συμμετοχή των πιλότων της Skies Aviation Academies συνεχίζει για 2η χρονιά να συνεισφέρει στο έργο της από αέρος πρόληψης και προστασίας των δασικών περιοχών του Έβρου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά οι εκπαιδευόμενοι πιλότοι εντόπισαν υπό εκδήλωση πυρκαγιά, ειδοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την φετινή αντιπυρική περίοδο ο Νομός Έβρου θα έχει περισσότερα «εναέρια μάτια», αφού στο έργο πρόληψης εκδήλωσης φωτιάς, θα συμμετέχει εθελοντικά και η εταιρεία Egnatia Aviation.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη τύπου όπως μεταδόθηκε live από το e-evros.gr:

 

 Μαρίνα Κριτού