Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έβρος: Προσβολή καλλιεργειών πεπονιού από ωίδιο

Έβρος: Προσβολή καλλιεργειών πεπονιού από ωίδιο

27-07-2016

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, έχει παρατηρηθεί μεγάλη προσβολή από την ασθένεια «Ωίδιο» στην καλλιέργεια πεπονιάς στην περιοχή του Έβρου.

Επειδή η ασθένεια αυτή είναι δύσκολη στην καταπολέμησή της, κρίνεται σκόπιμο με την εμφάνιση των πρώτων προσβολών να εφαρμοστούν κατάλληλα σκευάσματα φυτοπροστασίας ή να πραγματοποιηθεί επίπαση σκόνης θείου (θειάφισμα), αφού πρώτα οι παραγωγοί συμβουλευτούν τους αρμόδιους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου.

Επιπλέον, όσοι παραγωγοί θα ποτίσουν τις καλλιέργειες πεπονιού, καλούνται να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωπόνους, για να λάβουν οδηγίες για την αντιμετώπιση ασθενειών που προκαλούνται από την υψηλή εδαφική υγρασία, για τυχόν παρεμβάσεις που θα πρέπει να κάνουν μετά το πότισμα.

Τα τηλέφωνα των γραφείων Αγροτικής Οικονομίας είναι: Φερών 2555022150, Τυχερού 2554020090, Σουφλίου 2554022259.