Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ένα βήμα πιο κοντά στην ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου η Ορεστιάδα

Ένα βήμα πιο κοντά στην ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου η Ορεστιάδα

24-11-2022

Ομόφωνα θετικά γνωμοδότησε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας στην πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου για την ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στην πόλη.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Χρήστος Ορμανλίδης, που εισηγήθηκε το θέμα, ο δήμος θα προτείνει για τη στέγαση του Μουσικού Γυμνασίου το Πολύκεντρο, όπου λειτουργεί η ΔΗΚΕΠΑΟ, καθώς, σε πρώτη φάση, και δεδομένου ότι το μουσικό γυμνάσιο θα πρέπει να είναι αυτόνομο, οι χώροι και οι αίθουσες εξυπηρετούν τις ανάγκες του.

BARBA NIKOS

Όπως, μάλιστα, διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ, Δημήτρης Βαρσαμακίδης, οι χώροι μπορούν να διατεθούν τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το μεσημέρι, καθώς τα μαθήματα των τμημάτων της ΔΗΚΕΠΑΟ ξεκινούν από τις 4 το απόγευμα.

Θετικά σχολίασαν την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλες οι παρατάξεις, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή προσπάθεια από την πλευρά του δήμου, να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την ίδρυση και λειτουργία του σχολείου.

Ομόφωνα «πέρασε» από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η δεύτερη πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, να αντικατασταθεί η ανενεργή τα τελευταία χρόνια ειδικότητα του «τεχνικού ηλεκτρονικών και υπολογιστικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και τηλεπικοινωνιών» στο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, από την ειδικότητα του «υπαλλήλου τουριστικών επιχειρήσεων».

Πηγή: ertnews.gr