Κάτι τρέχει στον Έβρο
Μαίνεται η φωτιά στη Ρούσα Σουφλίου – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις με 148 πυροσβέστες και 5 εναέρια μέσα (video)
(18:13): Εικόνα από τη μάχη με τη φωτιά στη Ρούσσα - Ο άνεμος έχει κοπάσει.
Νέες εικόνες από την περιοχή της Ρούσσας Σουφλίου, όπου συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Στην περιοχή βρίσκεται για τον συντονισμό των επιχειρήσεων ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Παππάς, ενώ επιπλέον 30 δασοκομάντος της 1ης ΕΜΟΔΕ μεταφέρονται με στρατιωτικό αεροσκάφος C-27 από την Ελευσίνα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ενισχύσουν άμεσα τις δυνάμεις στο μέτωπο.
Στην επιχείρηση συνδράμει ο Δήμος Σουφλίου με υδροφόρες, ενώ το Δασαρχείο Διδυμοτείχου εργάζεται για τη διασφάλιση της βατότητας των δασικών δρόμων.
Σχετικό στιγμιότυπο:
(14:00) Συνεχίζεται η μάχη με την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στη Ρούσσα Σουφλίου, με το μέτωπο να έχει περάσει στο ελληνικό έδαφος από τη Βουλγαρία.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον στο σημείο επιχειρούν 148 πυροσβέστες, 38 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΟΔΕ.
Από νωρίς το πρωί στη μάχη έχουν ριχθεί και 5 εναέρια μέσα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού στα σημεία όπου η φωτιά παραμένει ενεργή.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης υδροφόρες του Δήμου Σουφλίου, με τις δυνάμεις να συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό του μετώπου.
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους οικισμούς καθώς η βλάστηση κοντά στα χωριά είναι χαμηλή.
- Προσλήψεις 8 ατόμων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στον Έβρο
(06-10-2025) - Προωθείται το Αρδευτικό Έργο για την περιοχή μεταξύ Φερών και Αλεξανδρούπολης
(06-10-2025) - Υψηλοί τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία
(06-10-2025) - Η παιδική χορωδία του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης "Χρόνης Αηδονίδης", μάγεψε το Ηρώδειο (video)
(06-10-2025) - 197 νέοι Αστυφύλακες ορκίστηκαν στο Διδυμότειχο
(06-10-2025)
EN
TR







