Κάτι τρέχει στον Έβρο
Επέκταση του σχεδίου πόλης Αλεξανδρούπολης: «μέσα» 600 επιπλέον στρέμματα
Την επέκταση του σχεδίου πόλης ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, δημιουργώντας «μια νέα μικρή πόλη, κομμάτι της Αλεξανδρούπολης».
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ένταξη 600 επιπλέον στρεμμάτων στις περιοχές Άβαντος (Αγ.Νεκτάριος), Μαϊστριανά και Φυτώριο.
Τα 300 χωράφια που υπάρχουν στα εν λόγω σημεία, μετατρέπονται σε οικόπεδα, ύστερα από την καταχώρησή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, και σε δεύτερο χρόνο στο Υποθηκοφυλάκειο.
Ο Βαγγέλης Λαμπάκης ενημέρωσε τους δημότες πως το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση προς τους ιδιοκτήτες των εκτάσεων αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν.
Εντός των περιοχών αυτών υπάρχουν σχολεία, δρόμοι, παιδικοί σταθμοί, γηροκομείο και το νέο κολυμβητήριο, «μια μικρή πόλη», όπως είπε ο Δήμαρχος.
Επόμενη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, είναι η εκπόνηση μελέτης για διανοίξεις δρόμων, γεγονός που θα συμβάλλει στην έκδοση μελλοντικών οικοδομικών αδειών των ιδιοκτητών.
Παρακολουθήστε τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας & ο Προϊστάμενος Πολεοδομίας Διονύσης Μαστορόπουλος:
Μαρίνα Κριτού
- Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι του Αγίου Κυπριανού στην Αλεξανδρούπολη
(30-09-2025) - Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025)
EN
TR






