Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης επίδειξη διάσωσης από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.
Στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης επίδειξη διάσωσης από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.

Επίδειξη διάσωσης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, στην παραλία της Αλεξανδρούπολης

04-07-2025

Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Έβρου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τη Ναυτική Εβδομάδα, θα διεξαγάγει επίδειξη διάσωσης, η οποία θα εκτελεστεί από την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών (Ε.Δ.Ο.Π.Α) της Λ.Ε.Δ Ν. ΕΒΡΟΥ.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουλίου 2025, μεταξύ των ωρών 20:00 με 21:30, στον εξωτερικό χώρο (πρόσοψη) του κτιρίου της πρώην Τράπεζας Ελλάδος (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου).

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο κτίριο και αφού αυτή επεκτάθηκε γρήγορα, εγκλωβίστηκαν μέσα άτομα, το οποία δεν πρόλαβαν να βγουν έξω και για να σωθούν ανέβηκαν στην ταράτσα. 

Η Ε.Δ.Ο.Π.Α. της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου θα επέμβει με το κατάλληλο προσωπικό και τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα οργανώσει και θα εκτελέσει τη διάσωση των εγκλωβισμένων.

KYRCOM

Στα πλαίσια των σκοπών, όπως προβλέπεται και στο Καταστατικό της, η Λέσχη σχεδιάζει και προγραμματίζει, σε επαφή και σε συνεργασία με τις αρχές, τις δράσεις και τις εκπαιδεύσεις των μελών και όχι μόνο. Στόχος και σκοπός της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου είναι να διαθέτει ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες των μελών εθελοντές σε πολυποίκιλες δραστηριότητες (από καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων, μέχρι έρευνα και διάσωση κλπ), ούτως ώστε να αξιοποιούνται οι δυνατότητές τους για το κοινό καλό.

Όλες αυτές οι δράσεις και δραστηριότητες της Λ.Ε.Δ. Ν. Έβρου, πραγματοποιούνται στη βάση του εθελοντισμού και της προσφοράς των μελών, τα οποία έχοντας γαλουχηθεί στο Καταδρομικό πνεύμα, συνεχίζουν να προσφέρουν, αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες γνώσεις και δυνατότητες που απέκτησαν κατά την υπηρέτησή τους στις Ειδικές Δυνάμεις, προβάλλοντας την αλληλεγγύη, την αλληλοεκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό.