Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Erasmus: Δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα λόγω του "capital control".
Στον «αέρα» είναι το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, καθώς οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που έχουν «κλείσει» στις διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις ζητούν ολική εξόφληση του ποσού των ενοικίων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ανησυχία υπάρχει για τους Ελληνες φοιτητές που είναι στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο, για όσους πρόκειται να αναχωρήσουν για κάποια ευρωπαϊκή χώρα τον Αύγουστο, αλλά και για όσους θα έλθουν στα ελληνικά πανεπιστήμια για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-16.
Για τους Ελληνες υποτρόφους Erasmus, το πρόβλημα είναι ότι ενώ οι φοιτητές είχαν συνεννοηθεί για μηνιαία καταβολή ενοικίου, πλέον οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τους ζητούν τα χρήματα και των 4 μηνών αλλιώς τους διώχνουν.
Λόγω του "capital control", οι γονείς δεν μπορούν και να στείλουν τα χρήματα, ενώ το πρόβλημα μεγεθύνεται λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με τη χρήση των πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στη χώρα μας.
Τέλος, όσον αφορά στους φοιτητές που θα έρθουν στην Ελλάδα από την Ευρώπη έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους και έχουν στείλει τις προκαταβολές ενοικίων, λέει η κ. Γαλανάκη. «Τα μηνύματα αγωνίας που φθάνουν από αυτά τα παιδιά, από τους γονείς τους, αλλά και από τα ιδρύματα-εταίρους μας, είναι άφθονα. Αλλά εμείς και σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορούμε να προσφέρουμε καμία βοήθεια λόγω της υπάρχουσας κατάστασης».
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






