- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έσπασε το ανάχωμα στην Κορνοφωλιά: Στο «έλεος» των υδάτων ο Δήμος Σουφλίου (video)
Η κατάσταση στον Δήμο Σουφλίου κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Η θράυση του αναχώματος στο αγρόκτημα της Κορνοφωλιάς σήμανε τον συναγερμό στις τοπικές αρχές.
Η υποχώρηση του αναχώματος στην Κορνοφωλιά είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την ορμητική εισβολή των υδάτων στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι έχουν καλυφθεί από το νερό περισσότερα από 5 χιλιάδες στρέμματα γης, μετατρέποντας την περιοχή σε μια απέραντη λίμνη.
Η σοβαρότητα της κατάστασης οδήγησε στην άμεση λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας, με την απόλυτη απαγόρευση κάθε κίνησης πολιτών στην ευρύτερη περιοχή για την αποφυγή τραυματισμών ή εγκλωβισμών.
Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος αποτυπώνοντας το μέγεθος του προβλήματος, υπογράμμισε πως οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με ανυπολόγιστες ζημιές. Η δήλωσή του αναδεικνύει την επαναλαμβανόμενη φύση αυτών των φαινομένων, που πλήττουν καίρια το εισόδημα των κατοίκων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο κύριος όγκος των υδάτων αναμένεται να επεκταθεί σε ολόκληρη την παραεβρια περιοχή του Δήμου, γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις καλλιέργειες και κατ' επέκταση τη συνολική τοπική οικονομία.
Ακολουθoύν στιγμιότυπα από γη και αέρα:
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)






