Κάτι τρέχει στον Έβρο
Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης: Πότε θα γίνουν υπόγεια τα καλώδια της ΔΕΗ για να σωθούν οι πελαργοί;
Στις 13 Ιουλίου, ένας πελαργός στο χωριό Λαγυνά Έβρου χτύπησε στα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία και να πέσει καμένος κάτω από την κολώνα. Η φωτιά που ξέσπασε από την επαφή αυτή εξαπλώθηκε σε εγκαταλειμμένα σπίτια, περιτριγυρισμένα από πυκνή βλάστηση, και τα έκαψε. Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά ελέγχθηκε πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.
Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης αναδεικνύει το σοβαρό ζήτημα που δημιουργούν τα υπέργεια καλώδια της ΔΕΗ για την άγρια ζωή αλλά και για την ασφάλεια των οικισμών. Δεκάδες πελαργοί και άλλα μεγάλα πουλιά χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία ή πρόσκρουση σε αυτά τα καλώδια.
Το περιστατικό στο Λαγυνά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΝΙΜΑ – Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, τα καταγεγραμμένα κρούσματα ηλεκτροπληξίας πουλιών στα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια είναι πολλά περισσότερα από όσα εμφανίζονται στα επίσημα στοιχεία
Η εταιρεία τονίζει την ανάγκη για άμεση και συστηματική υπογειοποίηση των ηλεκτρικών καλωδίων στα χωριά, ώστε να προστατευτούν τα πουλιά και να αποφευχθούν καταστροφικές φωτιές σε εγκαταλειμμένα και κατοικημένα σπίτια.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







