Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Κτηνίατρος του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Κωσταντέλης.
Ο Κτηνίατρος του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Κωσταντέλης.

Γιάννης Κωσταντέλης: Ο κτηνίατρος - φύλακας άγγελος των αδέσποτων της Αλεξανδρούπολης

05-08-2022

Την ώρα που τα περιστατικά κακομεταχείρισης και βασανισμού των αδέσποτων ζώων αυξάνονται ανησυχητικά, υπάρχει ένας κτηνίατρος στην Αλεξανδρούπολη που προσφέρει τις υπηρεσίες του στα ζώα που πέφτουν θύματα του ανθρώπινου παραλογισμού.

Ο λόγος για τον Γιάννη Κωσταντέλη, τον κτηνίατρο του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Κωσταντέλης είναι στρατιωτικός κτηνίατρος, Αντισυνταγματάρχης και διευθυντής του κτηνιατρικού στο ΚΙΧΝΕ. Με τον δήμο Αλεξανδρούπολης η συνεργασία ξεκίνησε πριν 3 χρόνια, επί δημαρχίας του Βαγγέλη Λαμπάκη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στο ιατρείο του την τελευταία τριετία έχουν μεταφερθεί πάρα πολλά αδέσποτα ζώα που νοσηλεύτηκαν, διότι κακοποιήθηκαν ή έπεσαν θύματα τροχαίου ατυχήματος.

Μία τέτοια περίπτωση κλήθηκε να διαχειριστεί προ ημερών όταν ένα μικρό γατάκι σοβαρά τραυματισμένο "έσβηνε" σε μια γειτονιά της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα κάτοικος της περιοχής αρχικά απευθύνθηκε σε Αντιδήμαρχο προκειμένου να τον ενημερώσει για το συμβάν αλλά δυστυχώς ο Αντιδήμαρχος... του είπε ότι είχε δουλειά και του έκλεισε το τηλέφωνο.

Στην συνέχεια κάλεσε τον κ. Κωσταντέλη μετά από καθοδήγηση ενός μέλους της Ομάδας Φιλοζώων Αλεξανδρούπολης και προς μεγάλη του έκπληξη σε λίγα μόνο λεπτά ο κτηνίατρος βρέθηκε στο σημείο και με περισσή αγάπη μετέφερε το άτυχο αδέσποτο γατάκι στο ιατρείο του.

"Συγκλονίστηκα από τον τρόπο που ενήργησε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Η εικόνα αυτή χαράχτηκε στο μυαλό μου, με σημάδεψε" αναφέρει ο κάτοικος της περιοχής που κάλεσε σε βοήθεια τον κ. Κωσταντέλη.

Να σημειωθεί ότι το γατάκι δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του καθώς έχει ρήξη ουροδόχου κύστης, ρήξη σπλήνας και σπασμένο μηριαίο.

Αυτός λοιπόν είναι ο Γιάννης Κωσταντέλης. Ο κτηνίατρος που αφιερώνει τη ζωή του στα αδέσποτα, που τα μαζεύει τραυματισμένα από τους δρόμους και τις γειτονιές της Αλεξανδρούπολης και που όταν τον καλείς στο τηλέφωνο και σου λέει έρχομαι σε 5 λεπτά είναι εκεί ως ένας φύλακας άγγελος.

Σ.Κ