Κάτι τρέχει στον Έβρο
Η παλιά Αλεξανδρούπολη αναβιώνει στην παρουσίαση λευκώματος για το Λιμανάκι της Μάκρης
Στην εποχή της «Παλιάς Αλεξανδρούπολης» θα έχουν την ευκαιρία να μεταφερθούν οι πολίτες, μέσω του ιστορικού λευκώματος της Μαριάνθης Μαύρου.
Μια μοναδική συλλογή ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων που αναζωογονούν τον αέρα μιας άλλης εποχής, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 στις 21.00, στον χώρο του λιμανιού της Μάκρης εκδήλωση, με σκοπό την παρουσίαση του φωτογραφικού - ιστορικού Λευκώματος της Μαριάνθης Μαύρου, με τίτλο: «Το λιμανάκι της Μάκρης και οι άνθρωποί του: Εικόνες, ιστορίες, αναμνήσεις μιας άλλης εποχής».
Το συγκεκριμένο Λεύκωμα έχει ως στόχο να αναδείξει όσο το δυνατόν καλύτερα την ιστορία του λιμανιού της Μάκρης και των αλιέων του και να τιμήσει τους αλιείς, τους ανθρώπους εκείνους που αφήνουν καθημερινά το στίγμα τους στο λιμανάκι της Μάκρης και μοχθούν συνεχώς, υπό αντίξοες συνθήκες, για την επιβίωσή τους.
Το Λεύκωμα έλαβε υποστήριξη από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τον Ο.Λ.Α. και το Εμπορικό Ναυτικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ θα το προλογίσει ο Δημοσθένης Δούκας, οικονομολόγος.
Θα ακολουθήσει συνεστίαση με τοπικές γεύσεις και διασκέδαση με μουσική.
- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025) - Χωρίς νερό για λίγες ώρες κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
(30-09-2025)
EN
TR






