Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ιδιώτης έδωσε τελικά την λύση για την ταφή του άστεγου στην Αλεξανδρούπολη

Ιδιώτης έδωσε τελικά την λύση για την ταφή του άστεγου στην Αλεξανδρούπολη

16-10-2021

Ένα γραφείο τελετών έδωσε τελικά την λύση στο θέμα που σόκαρε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Ο λόγος για τη σορό ενός άστεγου συμπολίτη μας η οποία παρέμεινε στο νεκροτομείο Αλεξανδρούπολης από τις 12 Σεπτεμβρίου με τον Διοικητή του νοσοκομείου να αναζητεί λύση για την ταφή του.

Ο νεκρός άνδρας κηδεύτηκε τελικά την περασμένη Πέμπτη 12 Οκτωβρίου χάρη σε έναν ιδιοκτήτη ενός  Γραφείο Κηδειών της πόλης, ο οποίος αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα και να μην συνεχιστεί άλλο αυτή η ντροπιαστική κατάσταση.

Το θέμα έκανε γνωστό με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλης Ρούφος τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως ήταν αρμοδιότητα του δήμου Αλεξανδρούπολης να δοθεί λύση στο θέμα.

Αναλυτικότερα γράφει:

"ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ !

Ευχαριστούμε το γραφείο τελετών της πόλης μας που πραγματοποίησε χθες 14/10 την ταφή του άστεγου συμπολίτη μας που κατέληξε στις 12/9 στο χώρο του Α ΚΑΠΗ. Η ευαισθησία που επέδειξε ο ιδιοκτήτης του γραφείου σε συνδυασμό με την επιθυμία μη δημοσιοποίησης της επωνυμίας του γραφείου είναι άξια επαίνων. Τελικά η δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός επέφερε τη λύση που έπρεπε να είχε δοθεί από το Δημο οπως προβλεπει κ η νομοθεσια..."
 
Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ένα "πινκ πονκ" ευθυνών μεταξύ του διοικητή του ΠΓΝΑ και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, με τον πρώτο να καταλογίζει εύθύνες στον δεύτερο και τον δήμαρχο να κάνει λόγο για έναν «εκ πεποιθήσεως άστεγο» ο οποίος έχει οικογένεια η οποία έχει και τον πρώτο λόγο.