Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Καταργούνται Καλλιτεχνικά και Μουσική στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση - Αντιδρά η ΟΛΜΕ
Πολύ μεγάλες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα αναμένεται να προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση για...εξοβελισμό από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση των Καλλιτεχνικών και της Μουσικής.
Σύμφωνα με το νέο ωριαίο, ημερήσιο πρόγραμμα που πήρε ΦΕΚ, τα Καλλιτεχνικά περιορίζονται μόνο στην Α' Γυμνασίου ενώ καταργούνται ειδικά μαθήματα που εξετάζονται όμως στις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπως το Γραμμικό και το Ελεύθερο Σχέδιο!
Μετά την απόφαση αυτή η δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα περιλαμβάνει κανένα μάθημα Τέχνης στις πέντε από τις έξι τάξεις.
Για το θέμα αναμένεται να τοποθετηθεί με επίσημη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ η οποία φοβάται ότι οι καθηγητές των μαθημάτων αυτών μπορεί να κινδυνεύσουν ακόμα και με διαθεσιμότητα αν δεν υπάρξει μέριμνα για την αξιποίησή τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά, του θα φέρει το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσει για την Υπουργό, Νίκη Κεραμέως.
- Μελέτη για τη διαχείριση του πόσιμου νερού στη Σαμοθράκη
(02-10-2025) - "Ζημιά" 135.000 ευρώ από το φετινό Φεστιβάλ Άρδα στην Ορεστιάδα
(02-10-2025) - Πόσα χρήματα παίρνουν οι Δήμοι του Έβρου, για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"
(02-10-2025) - Από 1η Ιανουαρίου η πλήρης αποζημίωση των στρατιωτικών για νυχτερινή απασχόληση
(02-10-2025) - Πάλι "ξεφόρτωμα" σε γνωστή κεντρική γωνία της Αλεξανδρούπολης
(02-10-2025)
EN
TR






