Κάτι τρέχει στον Έβρο
Κατασκευή αναχώματος στο Φυλακτό Σουφλίου για την προστασία αγροτικών εκτάσεων
Νέα αντιπλημμυρική παρέμβαση υλοποίησαν τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου στο Νομό, στη λογική της προστασίας αγροτικών εκτάσεων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή σωληνωτού και αναχώματος στη θέση «Απροστάτευτα» του αγροκτήματος Φυλακτού, και με την οικονομική συνδρομή του ΤΑΡ.
Οι πλημμύρες της περασμένης άνοιξης άφησαν πίσω τους 90.000 στρέμματα, 40.000 εκ των οποίων αγροτικές εκτάσεις. Η Πρεφέρεια ΑΜ-Θ πραγματοποιεί παρεμβάσεις με στόχο την προστασία της περιουσίας των αγροτών, που για ακόμη μια χρονιά βρέθηκαν σε δυσμενή θέση εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινόμενων.
Να σημειωθεί πως οι όγκοι νερού ήταν τόσο μεγάλοι, που σε πολλές περιπτώσεις τα αναχώματα έσπασαν ενώ η Περιφέρεια προχώρησε και στην τεχνιτή θραύση αναχωμάτων, για την εκτόνωση του φαινόμενου και την αποσόβηση επιπλέον κινδύνου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στο σημείο, όπου επιθεώρησε την κατασκευή του έργου από κοινού με μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών.
Μ.Κ
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






