Κάτι τρέχει στον Έβρο

Κρίσιμη σύσκεψη στο Διδυμότειχο: Ο Παπαδάκης προτείνει Πολιτοφυλακή για την αντιπυρική προστασία
Με στόχο την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας και τη θωράκιση της περιοχής απέναντι σε φυσικές καταστροφές, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου στο Διδυμότειχο ευρεία σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του νομού, δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής, εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, στελέχη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού και της Δασικής Υπηρεσίας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν εκ νέου τα χρόνια ζητήματα που αφορούν:
την αντιπυρική προστασία και την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων,
την ανάγκη ίδρυσης νέας Διεύθυνσης Πυροσβεστικής στον Βόρειο Έβρο,
τις ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και στελέχωση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας,
καθώς και τη διαχρονική αδυναμία ουσιαστικής προληπτικής παρέμβασης.
Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο βουλευτής Έβρου Πάρης Παπαδάκης πρότεινε τη δημιουργία ομάδας πολιτοφυλακής που θα απαρτίζεται από κατοίκους της περιοχής, με γνώση της τοπικής γεωγραφίας και εμπειρία στην κίνηση στα δάση και τα μονοπάτια.
Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για μια ρεαλιστική πρόταση βασισμένη στην ανάγκη τοπικής αυτάρκειας, καθώς, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μαθήματα από τις πυρκαγιές του 2023». Παράλληλα, πρότεινε την ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής και την ενίσχυση των περιπολιών ως μέτρα άμεσης εφαρμογής.
Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε επίσης στην περσινή καταστροφή στον Έβρο, επισημαίνοντας την πολύμηνη διάρκειά της και τη χαμηλή διαθεσιμότητα εναέριων μέσων, σε αντίθεση –όπως τόνισε– με άλλες περιοχές της χώρας.
- Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
(17-05-2024) - ΔΠΘ: Επίσημη αναγνώριση της Αιματολογικής κλινικής ως κέντρο Αριστείας στα Μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα
(17-05-2024) - Στις 19 Μαΐου οι εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας - Όλες οι πληροφορίες
(17-05-2024) - Δένδιας και Κικίλιας στην Αλεξανδρούπολη, σε σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία (video)
(17-05-2024) - Έβρος: Εβδομάδα βολών της 12ης Μεραρχίας στο Πεδίο Βολής «Αετός»
(17-05-2024)