Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Έκτακτη συνεδρίαση του Π. Σ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζητούν οι κτηνοτρόφοι.
Έκτακτη συνεδρίαση του Π. Σ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζητούν οι κτηνοτρόφοι.

Κτηνοτρόφοι από όλη την ΑΜΘ ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

10-11-2021

Τη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου, σε έκτακτη συνεδρίαση και με μοναδικό θέμα την ενημέρωση του συμβουλίου, από τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο αυτό της «στρεβλής και άδικης κατανομής των βοσκότοπων», ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της περιοχής.

Ο κτηνοτροφικός κόσμος της Περιφέρειας έχει επανειλημμένα καταγγείλει ότι «ο τρόπος κατανομής των επιλέξιμων για ενισχύσεις βοσκοτοπικών εκτάσεων έχει στερήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ από τους κτηνοτρόφους και την οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε σχέση με κτηνοτρόφους άλλων περιφερειών, με το ίδιο ζωικό κεφάλαιο».

Στο έγγραφο αίτημά τους, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι επίκεινται οι νέες αποφάσεις για την κατανομή, και ζητούν από το περιφερειακό συμβούλιο «να κατανοήσει τη σοβαρότητα του θέματος» και από την περιφερειακή διοίκηση «να προχωρήσει σε παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση, για να αρθούν οι αδικίες».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας