Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Κυριακή του Πάσχα: «Η εορτή των εορτών»

Κυριακή του Πάσχα: «Η εορτή των εορτών»

02-05-2021

Η Κυριακή του Πάσχα είναι η σπουδαιότερη χριστιανική εορτή κατά την διάρκεια ολόκληρου του έτους, καθώς γιορτάζεται η Ανάσταση του Χριστού.

Τα χαράματα της Κυριακή, όπως αναφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, η Παναγία και η Μαρία η Μαγδαληνή πήγαν στον τάφο του Ιησού. Μόλις έφτασαν, έγινε ένας μεγάλος σεισμός, ο οποίος μετακίνησε τον βράχο που έφραζε το μνήμα. Ένας Άγγελος κάθισε πάνω του και οι στρατιώτες που φρουρούσαν τον τάφο, παρέλυσαν από τον φόβο τους. Ο Άγγελος, απευθυνόμενος στην Παναγία και την Μαρία την Μαγδαληνή, είπε πως ο Ιησούς είχε αναστηθεί. Τους είπε να πάνε να ειδοποιήσουν τους μαθητές του και να τους πουν να πάνε στην Γαλιλαία, όπου και θα τους εμφανιζόταν ο Ιησούς.

Στον δρόμο προς τους μαθητές, εμφανίστηκε μπροστά τους ο Χριστός. Εκείνες τον προσκύνησαν και έτρεξαν να αναγγείλουν το χαρμόσυνο νέο. Την ίδια ώρα, οι Αρχιερείς, έμαθαν από τους στρατιώτες ότι ο Ιησούς αναστήθηκε. Εκείνοι δωροδόκησαν τους στρατιώτες ώστε να λένε πως το σώμα του Ιησού κλάπηκε κατά την διάρκεια της νύχτας, από τους μαθητές Του.

Οι μαθητές Του πήγαν όντως στην Γαλιλαία και εκεί τους εμφανίστηκε ο Χριστός. Αφού πρώτα τους ευλόγησε τους προέτρεψε να ταξιδέψουν και να διδάξουν τον Λόγο Του. Τους έδωσε και μια εντολή. Τους είπε πως όποιος πιστεύει σε Αυτόν, να τον βαφτίζουν στο όνομα του Πατρός, του Υιού και το Αγίου Πνεύματος. Οι μαθητές του τον άκουσαν και πραγματοποιήσαν την εντολή του. Έτσι διαδόθηκε ο Χριστιανισμός και έφτασε μέχρι τις μέρες μας.

Το Πάσχα είναι κινητή εορτή. Αυτό ορίστηκε στην οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας το 325 μ.Χ., όπου ορίστηκε ότι το Πάσχα θα γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή που ακολουθεί την πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία (21 Μαρτίου). Εάν λοιπόν η πανσέληνος τύχει να πέσει Κυριακή, τότε το Πάσχα μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή. Οπότε το Άγιο Πάσχα πέφτει πάντα μεταξύ 4 Απριλίου και 8 Μαΐου.