Κάτι τρέχει στον Έβρο
Λαμπάκης: Το νέο εργοστάσιο θα απασχολήσει 250 άτομα για την κατασκευή και λειτουργία του
Να θυμίσουμε πως πρόκειται για το πρώτο από τα 15 μεγάλα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ, που δημοπρατούνται το επόμενο χρονικό διάστημα.
“Δηλώνω πραγματικά ευτυχισμένος με αυτό το γεγονός” επιβεβαίωσε σε σχετική συνέντευξη για το εργοστάσιο ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης. Άλλωστε, 200.000 κάτοικοι θα έχουν τα απορρίμματά του προς διαχείριση στο εργοστάσιο της Αλεξανδρούπολης, του οποίου η κατασκευή υπολογίζεται να ξεκινήσει περίπου τρεις μήνες μετά το άνοιγμα των προσφορών, το οποίο και είναι προγραμματισμένο για τις 14 Μαΐου.
“Η λειτουργία του εργοστασίου μας λύνει το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα 50 ολόκληρα χρόνια, ένα ζήτημα που αφορά σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα” επισημαίνει στη συνέχεια, αναφέροντας πως η κατασκευή αυτού θα διαρκέσει δύο χρόνια, θα εργαστούν περίπου 200 άνθρωποι, ενώ για τη λειτουργία του θα προκηρυχθούν περίπου 50 μόνιμες θέσεις.
“Πολιτισμός, φως και απορρίμματα: Αυτό αποτελεί το τρίπτυχο –αν λυθεί– σε μια κοινωνία” υπογραμμίζει αμέσως μετά, εξηγώντας πως το εργοστάσιο αυτό είναι το πρώτο έργο που γίνεται με τον τρόπο αυτό όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη αλλά, φυσικά, σε ολόκληρη την Ελλάδα. “Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, από το 2012 και μέχρι τις αρχές του 2015, είχε ολοκληρώσει τον ανταγωνιστικό διάλογο για ένα εργοστάσιο διπλής δυναμικής ακριβώς του ίδιου χώρου” καταλήγει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζοντας πως μετά την εξασφάλιση 500 στρεμμάτων και τη συγκέντρωση όλων των δικαστικών αποφάσεων και απαλλοτριώσεων, ο Δήμος κατάφερε να πείσε την κεντρική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να βάλει τα 34 εκατ. Ευρώ που ήταν απαραίτητα για την τελεσφόρηση του εγχειρήματος.
Νικήτας Διαμαντόπουλος
Διαβάστε ΕΔΩ τις αναλυτικές προδιαγραφές του νέου εργοστασίου:
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






