Κάτι τρέχει στον Έβρο
Λύκειο Τυχερού: “Ανακυκλώστε τα τηγανέλαια, σώστε τον Πλανήτη!”
Το Γενικό Λύκειο Τυχερού συνεχίζει και φέτος την ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων.
Τα χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια έχουν βλαβερές επιπτώσεις για το περιβάλλον, καθώς, όταν καταλήγουν στις αποχετεύσεις, ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, φράζουν τις σωληνώσεις, εμποδίζουν την επεξεργασία των λυμάτων και προκαλούν δυσάρεστες οσμές.
Η λύση για την ορθή διαχείριση χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών είναι η ενεργειακή τους αξιοποίηση, με τη μετατροπή τους σε βιοντίζελ μέσω απλής χημικής διεργασίας.
Για τους παραπάνω λόγους το Λύκειο Τυχερού απευθύνει κάλεσμα προς όλους: "Μπορείτε να φέρετε το χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι στο σχολείο μας, ώστε να το αξιοποιήσουμε προς την κατεύθυνση μιας πιο κυκλικής οικονομίας!".
Πώς μπορούμε να ανακυκλώσουμε το λάδι που έχουμε χρησιμοποιήσει:
1. Αφήνουμε το μαγειρικό λάδι να κρυώσει καλά.
2. Αν χρειαστεί το περνάμε από ένα σουρωτήρι ή ένα φίλτρο, ώστε να μην έχει υπολείμματα τροφών από το τηγάνισμα.
3. Το βάζουμε σε ένα μπουκάλι και το αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος.
4. ΄Όταν συγκεντρώσουμε μια ποσότητα λαδιού, φέρνουμε τα μπουκάλια με το λάδι στο σχολείο.
- Το Γυμνάσιο Μεταξάδων για δεύτερη χρονιά Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
(01-10-2025) - Σκληρές δηλώσεις του Πάρη Παπαδάκη, για "κομπλεξικούς και πονηρούληδες" (video)
(01-10-2025) - ΑΜΘ: Ξεκίνησε η εναέρια ρίψη δολωμάτων για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας
(01-10-2025) - Διαμαρτύρονται οι Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης για την απόσπαση δύο γιατρών
(01-10-2025) - Νέο αίτημα για Ειδική Οικονομική Ζώνη στο Τρίγωνο Έβρου
(01-10-2025)
EN
TR







