- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής συμμετέχουν στην εκστρατεία "BLISS" για την ενίσχυση του γραμματισμού υγείας (video)
Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου της Ειδικότητας Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής συμμετέχουν στην εκστρατεία "BLISS" της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση του γραμματισμού υγείας στους μαθητές σχολείου.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, οι μαθητές δημιούργησαν ένα ενημερωτικό βίντεο σε σκηνοθεσία της μαθήτριας Αλεξανδρίδη Ελένης Ηλιάνας, με τίτλο "Students Take Charge: The BLISS Project on Digital Health Literacy (2nd VET School of Komotini-GR)".
Στο βίντεο συμμετέχουν οι μαθήτριες Γκουσίδη Σοφία και Καραβίδα Άννα Ελπίδα, ενώ οι αγγλικοί υπότιτλοι επιμελήθηκαν οι μαθητές του τμήματος. Η πρωτότυπη μουσική και η τελική επεξεργασία του βίντεο έγιναν από τον μαθητή Χασάν Γιουσούφ.
Επιπλέον, οι μαθητές δημιούργησαν δύο αφίσες, μία στα ελληνικά και μία στα αγγλικά, με σκοπό την προώθηση της εκστρατείας. Στις αφίσες συμπεριλήφθηκε και QR code που οδηγεί στο βίντεο του youtube. Τέλος, τυπώθηκαν μπλουζάκια με σχέδια του μαθητή Χασάν Γιουσούφ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές για την προώθηση της καμπάνιας.
Η συμμετοχή των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής στην εκστρατεία "BLISS" αποτελεί αξιέπαινο παράδειγμα για το πώς οι νέοι μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας.
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός της δράσης
Ευαγγελία Γ. Λεοντίδου
Εκπαιδευτικός ΠΕ87.01
Ιατρός Βιοπαθολόγος/Εργαστηριακός Ιατρός
MD, M.Sc ,MEd
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR







