- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Μεταπυρική αποκατάσταση δάσους, μεταξύ Νίψας και Μελίας Αλεξανδρούπολης
Δύο χρόνια πλησιάζουν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2023 στον Έβρο, που άφησε πίσω της βαθιές πληγές στη φύση και στους ανθρώπους. Σε ορισμένες περιοχές, η φωτιά έχει περάσει όχι μία, αλλά πολλαπλές φορές τα τελευταία χρόνια, αφαιρώντας μερικώς ή ολικώς τη δυνατότητα του δάσους να αναγεννηθεί.
Σε μια τέτοια δασική έκταση, ανάμεσα στη Νίψα και τη Μελία (κάηκε το 2009, το 2020 και το 2023), η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας της Θράκης ανέλαβε τη μεταπυρική αποκατάσταση της, με φυτεύσεις αυτόχθονων ειδών της περιοχής όπως η χνοώδης και η πλατύφυλλη δρυς, η τραχεία πεύκη, ο ανατολικός γαύρος, το πεδινό σφενδάμι, η αγριοκερασια και ο μικρός φράξος.
Η αποκατάσταση έγινε βάσει εγκεκριμένης μελέτης, επιδεικνύοντας μέγιστη προσοχή, χωρίς να διαταράσσεται η υπάρχουσα θαμνώδης βλάστηση και οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν χειρωνακτικά, από εξειδικευμένο προσωπικό κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα.
Όπως τονίζει και δείχνει με το παράδειγμά της η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης, η τεχνητή αποκατάσταση είναι η ύστατη λύση. Εφαρμόζεται μόνον όταν η φύση έχει εξαντλήσει τα περιθώρια να επουλώσει μόνη της πληγές της και χρειάζεται υποστήριξη — και αυτό συνέβη εδώ.
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)






