Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών ή επιβολή προστίμου
Νέα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει και των γιορτών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της εμφάνισης της μετάλλαξης «Όμικρον».
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η νέα μετάλλαξη «Όμικρον» μας κρατά σε επιφυλακή και πως αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο πλαίσιο των νέων μέτρων ότι θα υπάρχει διοικητικό πρόστιμο στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου. Η ειδοποίηση στους πολίτες θα γίνεται μέσω της ΑΑΔΕ.
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει κλειστεί το ραντεβού για την πρώτη δόση. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο κάθε μήνα 100 ευρώ και με νόμο τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο που θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία. «Δεν είναι ποινή, είναι ένα κίνητρο υγείας, μία πράξη δικαιοσύνης».
Για αυτό και ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο.
Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα.
Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών. Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας, ενώ έχουμε εξασφαλίσει μέσα από την Πολιτική Προστασία ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests και για τις ανάγκες των σχολείων μας.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






