Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης καθυστέρησε και έχασε δωρεά απολυμαντικού (υποχλωριώδους νατρίου)

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης καθυστέρησε και έχασε δωρεά απολυμαντικού (υποχλωριώδους νατρίου)

10-04-2020

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά ο τόπος μας αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας που δεν μένουν αμέτοχοι.  Ένας από αυτούς είναι και ο Αλεξανδρουπολίτης Πολιτικός Μηχανικός Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει δωρήσει στους νομούς του Έβρου 2,5 τόνους απολυμαντικό (Υποχλωριώδες Νάτριο), αφού δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας χημικών προϊόντων.

Οι δήμοι που έλαβαν την δωρεά είναι όλοι του Έβρου πλην αυτού της Αλεξανδρούπολης!

Συγκεκριμένα ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχασε την δωρεά καθώς καθυστέρησε να απαντήσει στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Παπαδόπουλος  στις 20 Μαρτίου, στην οποία γνωστοποιούσε την πρόθεση του να δωρήσει συγκεκριμένη ποσότητα απολυμαντικού προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των δήμων.

Να τονιστεί πως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και κάθε δωρεά ήταν πολύτιμη πόσο μάλλον η δωρεά του συγκεκριμένου απολυμαντικού, το οποίο με την κατάλληλη αραίωση μπορεί να παράξει 1,5 τόνο χλωρίνης για καθαριστική χρήση είτε 50 τόνους απολυμαντικού για χρήση σε εξωτερικούς χώρους (δρόμοι).

17 ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου απέστειλε δεύτερη επιστολή στην οποία ζητούσε από τον δήμο Αλεξανδρούπολης εως την επομένη, να του απαντήσει εάν τελικά αποδέχεται τη δωρεά καθώς όλοι οι υπόλοιποι δήμοι του Έβρου είχαν ήδη αποδεχτεί και παραλάβει το απολυμαντικό.

Τελικά την επόμενη ημέρα στις 7 Απριλίου ο κ. Παπαδόπουλος ανακάλεσε τη δωρεά του μιας και δεν πήρε απαντηση ούτε στην δεύτερη επιστολή του και στράφηκε προς τη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης αλλά και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στους οποίους και τελικά παρέδωσε το χημικό.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε δικαίωμα 30 ημέρες να απαντήσει αλλά επικοινώνησε με τον κύριο Παπαδόπουλο κατόπιν εορτής αφού ο δωρητής ήδη βρισκόταν σε επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως αλλά και τον Διοικητή του ΠΓΝΑ.

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι ο μισός τόνος που προοριζόταν για τον δήμο Αλεξανδρούπολης δόθηκε στο Νοσοκομείο αλλά και στη Μητρόπολη η οποία το είχε εξίσου ανάγκη και θα το χρησιμοποιήσουν στις δομές τους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο τόπος μας έχει ανάγκη από κάθε είδους δωρεά είτε αυτή είναι 10 χειροποίητες μάσκες είτε αυτή είναι 10 απολυμαντικά, είτε αυτά κοστίζουν 1 ευρώ είτε αυτά κοστίζουν 1000 ευρώ η πράξη και η σκέψη μετράει.

Είναι λυπηρό κάποιοι άνθρωποι να προσπαθούν να απαξιώσουν μία τέτοια κίνηση και να θεωρούν πως το κόστος που ξεπερνά κατά πολύ τα 1000€ είναι ανάξιο αναφοράς ή αποδοχής.

Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του ευχαρίστησε όλους όσους δέχθηκαν την δωρεά και με ανακοίνωση του αναφέρει:

"Μετά την από 20.3.2020 επιστολή μου, που απευθυνόταν προς όλους τους Δήμους του Νομού μας, και την άμεση ανταπόκριση των Δήμων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου, χάρηκα ιδιαίτερα που μπόρεσα και εγώ, –έστω και με αυτή τη μικρή συμβολή μου-, να βοηθήσω στην προσπάθεια καταπολέμησης του ιού SARS – CoV- 2, που προκαλεί τη νόσο του κορωνοϊού, μέσω της προσφοράς 2,5 τόνων Απολυμαντικού (Υποχλωριώδους Νατρίου).

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης καθώς και το Διοικητή του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αστραπιαία, αποδεχόμενοι την πρότασή μου και παραλαμβάνοντας 500 κιλά απολυμαντικού, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Με την ως άνω κίνησή τους, οι ανωτέρω με έκαναν να νιώσω για ακόμη μια φορά περήφανος Εβρίτης, αφού κατέδειξαν τα τάχιστα αντανακλαστικά που όλοι οφείλουμε να έχουμε για την προστασία μας από τον ως άνω ιό και απέδειξαν αυτό που όλη η διεθνής επιστημονική κοινότητα μας «καταλόγισε»: ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΟΥ.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Εύχομαι σύντομα να συναντηθούμε και πάλι στους δρόμους του Νομού μας και να διηγούμαστε ο ένας στον άλλον τις δεξιότητες που μέχρι σήμερα δεν είχαμε ανακαλύψει ότι έχουμε.

Παράλληλα, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου σε όλους εκείνους που, δυστυχώς, έχασαν τους ανθρώπους τους από αυτόν τον φονικό ιό.
Με την ευχή να διέλθουμε το ταχύτερο δυνατόν αυτής της πανδημίας, χωρίς άλλες απώλειες συνανθρώπων μας."