Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ συναντήθηκε με εκπροσώπους των Αναπτυξιακών Εταιρειών της περιοχής
Συνάντηση εργασίας με τις Αναπτυξιακές Εταιρείες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών για την αξιοποίηση μιας σημαντικής ευκαιρίας συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ με εταίρους τις Αναπτυξιακές Εταιρείες ΑΜΘ, προχωρά στην προετοιμασία και υποβολή πρότασης στο πλαίσιο πρόσκλησης των OECD και DG REGIO για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των διασυνοριακών περιοχών.
Η πρόταση εστιάζει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τον σχεδιασμό και τη συγκρότηση μιας στρατηγικής CLLD, σε συνδυασμό με τη θεσμική κατοχύρωση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης της διασυνοριακής περιοχής της Οροσειράς της Ροδόπης.
«Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών εργαλείων και η συνεργασία των φορέων της περιοχής αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη δημιουργία νέων δυνατοτήτων ανάπτυξης και την ενίσχυση της προοπτικής των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
- ΚΟΤΙΝΟΣ: Χρυσή η Άννα Μουρατίδου στους Πανελλήνιους Αγώνες Παρά Ποδηλασίας 2025
(15-04-2025) - Η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη
(15-04-2025) - Το Υπουργείο εξηγεί γιατί “έκοψε” τη Σαμοθράκη από το ΕΣΠΑ
(15-04-2025) - ΕΛ.ΑΣ: Συμβουλές για την πρόληψη των κλοπών κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα
(15-04-2025)
EN
TR







