Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Και τα παιδιά; Τι θα απογίνουν;
Και τα παιδιά; Τι θα απογίνουν;

Οι μετανάστες «ψηφίζουν» Έβρο: αύξηση – ρεκόρ & ολομόναχα παιδιά στο δρόμο προς την ελπίδα

01-01-2019

Σε ανθρώπινη κρίση έχει πλέον μετατραπεί το ζήτημα της μετανάστευσης στην Ελλάδα, που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ιδιαίτερα στον Έβρο και τα νησιά.

Μέσω θαλάσσης αλλά και περνώντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, περισσότεροι από 45.545 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν από τις αρχές του έτους στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης, το γεγονός ότι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, από τους 240 συνολικά φιλοξενούμενους, οι 120 είναι ανήλικοι οι οποίοι ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες, ορισμένοι για αρκετούς μήνες, με περιορισμένη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες φροντίδας υγείας!

Να σημειωθεί πως από την αρχή του έτους μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου είχαν εισέλθει μέσω Εβρου 14.250 πολίτες τρίτων χωρών. Το ίδιο διάστημα πέρυσι οι αντίστοιχες αφίξεις μέσω Εβρου δεν ξεπέρασαν τις 5.500.

Φέτος καταγράφηκε και αρνητικό ρεκόρ στα τροχαία με θύματα μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρονταν από τους διακινητές μέσω Εβρου προς άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Μέσα σε δύο μήνες, συνολικά 16 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο.