Κάτι τρέχει στον Έβρο
Οι Τούρκοι "ψηφίζουν" Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη για διακοπές στην Ελλάδα
Την χώρα μας επιλέγουν χιλιάδες Τούρκοι για να περάσουν ήρεμες και χαλαρές στιγμές, με τις οικογένειες και τους φίλους τους.
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Εδώ και χρόνια, Τούρκοι περνούν τα σύνορα στον Έβρο και καταφεύγουν στις πόλεις της Θράκης, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, για να "αναπνεύσουν Ευρώπη"
Οι περισσότεροι εξ΄αυτών, έρχονται στην Ελλάδα για να πατήσουν… Ευρώπη, καθώς θεωρούν την χώρα μας ένα κοντινό, ευρωπαϊκό καταφύγιο.
Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, είναι δυο περιοχές που συγκεντρώνουν την υψηλότερη προτίμηση των Τούρκων, οι οποίοι μάλιστα αποδεικνύονται πολύ κουβαρντάδες, καθώς κλείνουν πανάκριβα ξενοδοχεία, αφήνοντας χιλιάδες ευρώ στα ταμεία.
Στη Θεσσαλονίκη μονο το 2016 έκαναν διακοπές 100.000 Τούρκοι ενώ στην Αλεξανδρούπολη ξεπέρασαν τους 60.000, σύμφωνα με το Star.
Μόνο πέρυσι το καλοκαίρι υπολογίζεται ότι στη Χαλκιδική ήταν 4.000 Τούρκοι τουρίστες που αφήσαν χιλιάδες ευρώ, μιας και φεύγοντας οι γείτονες τουρίστες παίρνουν μαζί τους ελαιόλαδο και... βοδινό κρέας που στη χώρα τους είναι πανάκριβο.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






